Οικογενειακό δίκαιο

Οι οικογενειακές σχέσης ρυθμίζονται από οικογενειακό δίκαιο, το οποίο ανήκει στον κλάδο του αστικού δικαίου και περιλαμβάνει τις σχέσεις που αφορούν στη δημιουργία, τη λειτουργία ή τη λύση της οικογένειας, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους είτε με γάμο, είτε με γέννηση είτε με την υιοθεσία. Είναι ζωτικής σημασία η ομαλή λειτουργία των οικογενειακών σχέσεων, καθώς έτσι προστατεύονται τα μέλη της, αλλά και εξασφαλίζεται η αρμονική λειτουργία της. Ιδιαίτερα μετά την τροποποίηση του οικογενειακού δικαίου δημιουργείται μια σαφής τάση ενίσχυσης του στοιχείου της ιδιωτικής αυτονομίας, καθώς, πλέον, επικρατεί η αντίληψη ότι ο γάμος και η οικογένεια είναι κατά κύριο λόγο ιδιωτικές υποθέσεις.
Είναι απολύτως αναγκαίο, σε περίπτωση που είστε αντιμέτωποι με έναν δυσλειτουργικό γάμο, να συμβουλευτείτε άμεσα και πριν από οποιαδήποτε ενέργεια έναν δικηγόρο που εξειδικεύεται στο οικογενειακό δικαίο, καθώς τα ζητήματα αυτά απαιτούν εξειδικευμένη νομική αντιμετώπιση.
Το γραφείο μας διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία και γνώση προκειμένου να προβαίνει στην ταχεία και αποτελεσματική επίλυση των οικογενειακών σας διαφορών (λ.χ. συναινετικό διαζύγιο ή μη, θέματα διατροφής, επιμέλειας, επικοινωνίας, διατροφής μεταξύ συζύγων, αποκτημάτων, μετοίκισης, αναγνώρισης τέκνου ή προσβολής πατρότητας, ενδοοικογενειακών θεμάτων κ.λπ.).

Σχετικές Υπηρεσίες

Δικαστική συμπαράσταση

Δικαστική συμπαράσταση είναι η κατάσταση, στη...

Μίσθωση ακινήτου

Το γραφείο διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία και...

Μεταβιβάσεις ακινήτων

Η αγορά, η πώληση και η αξιοποίηση της ακίνητης...

Αδικοπραξίες

Ως αδικοπραξία ή άδικη πράξη, χαρακτηρίζεται...

Ιατρική Αμέλεια

Τα ιατρικά σφάλματα εμφανίζουν σημαντική αύξηση...

Κληρονομικό δίκαιο

Το Κληρονομικό Δίκαιο κωδικοποιείται στο πέμπτο...

Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά

Ο νόμος, που υπερασπίζεται ουσιαστικά και...

Πνευματική Ιδιοκτησία

Συμβάσεις κάθε είδους και άδειες με αντικείμενο...

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτέλεσης

Έκδοση διαταγών πληρωμής (τιμολόγια, επιταγές,...

Εμπορικό Δίκαιο

Σύσταση εταιρειών Τροποποίηση εταιρειών...